گـزیده اخبــار
خانه » اجتماعی » آزموده راآزمودن خطاست !
آزموده راآزمودن خطاست !

آزموده راآزمودن خطاست !

محمد اشرف غنی رئیس رژیم قبلی موسوم به جمهوری اسلامی افغانستان و سرقوماندان اعلای قوای مسلح کشور در پیامی که به مناسبت حلول عید سعید قربان نمادی از قربانی و ایثار از مقرش در امارات متحده عربی منتشر کرده پرده از بسیاری مسائل مربوط به سرنوشت افغانستان برداشته است . ایشان پس از آنکه در مقدمه این  پیام  خطاب به مردم جنگزده افغانستان گفته است  همه میدانند که افغانها به طور واضح و آشکار مشروعیت نظام و حکومت قابل قبول برای همه می خواهند، اما ترجیح می دهند این کار از راه صلح آمیز صورت گیرد، طرفدار جنگ و خونریزی نیستند، زیرا ضرب المثلی دارند که می گوید: «گِرهی که با انگشت باز می شود نیاز به دندان و مشت ندارد.»

   اما این صبر و شکیبایی مردم نامحدود نیست و نه شود که این گِره را کور بیابند و برای باز کردن آن خدای نخواسته به دندان و مُشت متوسل شوند که این، راه ویرانی و تباهی کشور است که در نیم قرن گذشته با درد و رنج بارها تجربه شده است ایشان پس از این فرمائیشات   لازم ودر عین حال ناوقت و به مصداق حنا پس از عید فرموده  است که : حکم دیگر عقل جمعی ما اینست که «آزموده را آزمودن خطاست».     
    ازین جهت ایجاد و تحکیم مشروعیت هرگز نباید به معنی رویکار کردن مجدد افراد آزموده شده و منفور قبلی تلقی شود. آینده کشور را باید اکثریت قاطع مردم افغانستان که عبارت از جوانان، زنان و افراد بی بضاعت اند، تعیین و مسیرآینده کشور را مشخص سازند. البته ایشان هیچگاه تذکر نه فرمود که مشکل افغانستان نه تنها درافراد زراندوزو قدرت طلب است بلکه در سیستمی است که بنام اقتصاد بازار آزاد از چندین دهه بدینسو مردم شریف افغانستان  را می آزارد و سرانجام نیز در کنفرانس موسوم به بن که از سوی سازمان ملل متحد وبا مدیریت غیرمستقیم زلمی خلیلزاد یکی از سهمداران اصلی شرکت نفت وگازیونو کال بر آن مهر تائید گذشته شد بوده است . البته نباید فراموش کرد که محمد اشرف غنی درس خوانده پوهنتون  امریکائی و ازحامیان بازار آزاد و اقتصاد لبرال در همان کنفرانس بن به عنوان مشاور لخضرابراهیمی نمائنده خاص سرمنشی ملل متحد ایفای وظیفه مینمود که بتواند نقشه راه امریکایی یا همان اقتصاد بازارآزاد مافیائی  را با فشارامتیازات وبا گماشتن جنگسالاران دراداره به ظاهر افغانی عملی سازند. نباید تعجب کرد که همین مهره های جنگسالار در اداره های موقت و انتقالی پسا بن و یاهم شبه انتخابی به مصلحت کشورهای خارجی بویژه ایالات متحده امریکا جا بجا شدند . زیرا میدانیستند که میتوانند با گماشتن مهره های استخباراتی اعم از روشنفکران که از آنسوی دریا با کسب امتیازات وافری اقتصادی درپست های بلندی گماشته می شدند و یا هم با گماشتن جنگسالارانی که با انبور امتیازت دندان های اعتراض شانرا  در برابر بی عدالتی  و ستم سالها قبل کشیده اند به اهداف استراتیژیک خود برسند . اکنون سوال اینجاست که چرا آقای اشرف غنی وقتی از مشروعیت صحبت میکند مشروعیت را تنها به رجال نسبت میدهد و اصلأ در باب اصل نظام بازار آزاد اقتصادی که منبع و ام فساد و عامل اصلی همه توطئیه هاست هیچگونه اشاره ای نداشته است

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا