گـزیده اخبــار
خانه » اجتماعی » هنری کسینجر سیاست مدار نامور امریکائی و جهان پسا کرونا ی اش
هنری کسینجر سیاست مدار نامور امریکائی و جهان پسا کرونا ی اش

هنری کسینجر سیاست مدار نامور امریکائی و جهان پسا کرونا ی اش

هنری کسینجر سیاستمدار سابق آمریکا روز ۱۵ حمل در مقاله‌ای که در وال‌استریت ژورنال درج شد از جهان پس از کرونا نوشت:هنگامی‌که شیوع فراگیر کوید-۱۹ پایان یابد، این‌طور به‌نظر خواهد رسید که بسیاری از نهادهای کشورها در کارشان شکست‌خورده‌اند. این‌که چنین قضاوتی به‌طور واقعی درست باشد چندان اهمیتی نخواهد داشت.واقعیت این است که جهان دیگر هرگز مشابه جهان ماقبل ویروس کرونا نخواهد بود.کیسینجر افزود: حفظ اعتماد مردم برای همبستگی اجتماعی، روابط اجتماعات با یکدیگر، و برای صلح و ثبات جهانی حیاتی است.این سیاستمدار سابق آمریکایی گفت:

تست نهایی این خواهد بود که آیا گسترش ویروس را می‌توان به‌صورتی و در ابعادی متوقف و بعد عقب راند که اعتماد مردم به توان آمریکائیان برای حکومت بر خود را حفظ کند. تلاش در رابطه با این بحران، هر میزان هم گسترده و ضروری، نباید امر عاجل شروع کاری موازی برای انتقال به نظم مابعد ویروس کرونا را تحت‌الشعاع خود قرار دهد.آشوب سیاسی و اقتصادی که شروع شده می‌تواند برای نسل‌های متمادی ادامه یابد وی در مقاله‌اش به جهانی بودن برخورد با این ویروس اشاره کرد و نوشت: رهبران در مواجه با این بحران عمدتاً بر پایه ملی عمل کرده‌اند اما تأثیرات فرا اجتماعی این ویروس مرز نمی‌شناسد.

در حالی‌که امید است که حمله به سلامت انسان موقت باشد، اما آشوب سیاسی و اقتصادی که شروع شده می‌تواند برای نسل‌های متمادی ادامه یابد.هیچ کشوری، حتی آمریکا، نمی‌تواند صرفاً بر پایه تلاش ملی بر این ویروس فائق بیاید. پرداختن به ضروریات فوری نهایتاً باید با یک دیدگاه و برنامهٔ همکاری جهانی ترکیب شود.کیسینجر به لزوم مراحلی که باید مد نظر قرارگیرد اشاره کرد و نوشت: اول، باید مقاومت جهانی در مقابل این بیماری واگیردار را افزایش داد… ما نیاز به تکنیک‌ها و تکنولوژی‌های جدید برای کنترل بیماریهای مسری و واکسنهای مناسب برای جمعیت‌های بزرگ داریم.وی تصریح کرد که رهبران به طور «ملی» با بحران مقابله می‌کنند و با این ویروس سر و کار دارند اما اثرات مخرب این ویروس مرز نمی‌شناسد. در حالی که امیدوارم حمله به سلامتی انسان‌ها موقت باشد

اما تحولات سیاسی و اقتصادی که به وجود آمده می تواند برای نسل ها ادامه داشته باشد. هیچ کشوری، حتی ایالات متحده نمی تواند صرفا با یک تلاش ملی بر این ویروس غلبه کند و پرداختن به نیازهای نوظهور اکنون باید با تدوین چشم انداز و برنامه همکاری های بین المللی برای مقابله با بحران همراه باشد. اگر ما نتوانیم این دو را پشت سرهم انجام دهیم با بدترین حالت روبه رو خواهیم بود.کیسینجر از دولت آمریکا خواست تا برای مقابله با عواقب بیماری همه گیر در سطح جهانی، روی سه زمینه اصلی متمرکز شود. اول، مقاومت جهانی از طریق توسعه تحقیقات علمی را نسبت به بیماری های عفونی تقویت کند. دست آوردهای علم پزشکی مانند واکسن فلج اطفال، ریشه کن کردن آبله و …

ما را به سمت یک رضایت خطرناکی فرو نشانده است. ما باید تکنیک‌ها و فن‌آوری‌های جدیدی را برای کنترل عفونت و واکسن های متناسب در میان جمعیت وسیعی توسعه دهیم. دوم، تلاش کنیم تا زخم های اقتصاد جهانی را بهبود ببخشیم.رهبران جهانی درس های مهمی را ازبحران مالی سال ۲۰۰۸ آموخته اند اما بحران اقتصادی کنونی پیچیده تراست؛انقباض ناشی ازویروس کرونا برخلاف هرچیزی که درتاریخ شناخته شده، درسرعت و مقیاس جهانی است.اقدامات لازم برای بهداشت عمومی مانند دوری ازاجتماعات وتعطیلی مدارس ومشاغل درایجاد مشکلات اقتصادی مؤثر است. 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا