گـزیده اخبــار
خانه » اجتماعی » مکثی بر نمائیشگاه زبان و فرهنگ اسلامی درکلـفورنیــای امـریکـا !
مکثی بر نمائیشگاه زبان و فرهنگ اسلامی درکلـفورنیــای امـریکـا !

مکثی بر نمائیشگاه زبان و فرهنگ اسلامی درکلـفورنیــای امـریکـا !

آقای رئیس جمهور در برگزاری اولین نمایشگاۀ فرهنگ اسلامی در کلفورنیا زبان فارسی دری اولین زبان در خراسان یا افغانستان و دومین زبان جهان اسلام است.

من نمی دانم چرا حاکمان اخیر افغانستان اصرار بر به انحطاط کشاندن فرهنگی کشور دارند. اخیر آقای رئیس جمهور غنی دلش میخواست  زبان فارسی دری را در افغانستان کاملا بیگانه و بیرونی معرفی کند. اما از ترس واکنش شدید مردم فرمودند زبان فارسی دری زبان دوم یا سوم در هزار سال اخیر افغانستان بود. به این ترتیب هم خواستند زبان فارسی دری را  لگدی زده باشند و در عین حال حرف دل  یا خود را بیان کرده باشند. همانطوری که خود تان قبلا خطاب به یک دانشمند انگلیسی گفته بودید افغانستان هفت قرن پیش وجود نداشته. بلی کاملا درست است.

این کشور نامش خراسان بوده. از تقریبا ۱۵۰ سال پیش افغانستان نامیده شده. این زبان که افتخارات زیادی در جهان به وسیله آن آفریده شده ، با اسناد از ده  هزار سال پیش  در افغانستان ، خراسان و آریانا  زبان اول بوده. حتی در دوره ای  در جهان اسلام هم زبان اول بوده. درست است در دربار خلفای بغداد زبان رسمی عربی بوده.  اما بیشترین کتب در قلمروی کشورهای اسلام به زبان فارسی دری نوشته میشده. چون دانشمندان علوم دینی و دنیوی اکثرا پارسی زبان یا بقول هموطنان عزیز پشتون ما پارسیوان بوده اند. به همین گزارش صدای امریکا که نگاه کنید متوجه خواهید شد.

این گزارش تمام کشورهای جهان اسلام را از نخستین سالها تا امروز را شامل میشود. زبان پارسی دری  با این قوائد تازه که پس از اسلام پا به عرصه گذاشته و در نزدیک به ۲۰ کشور منطقه گویشگر داشته و دارد. آثار مهم ادبی و علمی از  شاعران و دانشمندانی زیادی از همین کشورها هم اکنون موجود است. 

مرکز این زبان  همین افغانستان یا خراسان ما بوده است. عامل گسترش این زبان تولیدات فرهنگی و علمی آن بوده. حتی ملتهای دیگر از این زبان با غنامندی زیاد برای ارتقاء علمی و فرهنگی کشور خود سود برده اند. ملتهای دیگر با این زبان تمدنها ساخته اند. از حاکمان پارسی زبان نام نمی برم. سلجوقیان ، خارزم شاهیان  ، تیموریان ، عثمانیها و امپراتوری مغولی هندوستان بزرگ ترین تمدنها را ساخند. همه ترک بودند. اما اساس تمدن شان زبان پارسی دری بود. اگر زبان پارسی دری را کنار میزدند یقینا شکست میخوردند.

جناب آقای عبدالکریم تائیب شریفی در محفل گرامی داشت از علامه فیضانی به مسأله زبان فارسی دری بحیث یک مؤلفه مهم یاد آوری می نمایند .

یقینا صاحب تمدن نمی شدند.   حالا سوم خواندن یا بیگانه خواندن آن در زادگاهش چی معنا و مفهومی میتواند داشته باشد؟ اصلا چرا باید سر ستیز با این زبان و فرهنگ باید داشته  باشید؟

آیا فکر نمیکنید دربدری و خون زیری که چهل سال است در افغانستان جریان دارد ریشه در همین زبان  ، فرهنگ و تمدن ستیزی دارد؟ این زبان همانطوری که قبلا  بار بار در همین منطقه و دیگر نقاط  جهان تمدن ساخته ،  حالا هم میتواند وسلیه نجات و تمدن سازی افغانستان غرق بخون ما شود. اگر به همین ضدیت ادامه دهیم هزار سال دیگر باز هم غرق بخون خواهیم بود.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا