گـزیده اخبــار
خانه » اجتماعی » مخالفان شکست خوردند و دکتور راشد الغنـــوشـــی باقی مـــاند !
مخالفان شکست خوردند و دکتور راشد الغنـــوشـــی باقی مـــاند !

مخالفان شکست خوردند و دکتور راشد الغنـــوشـــی باقی مـــاند !

به گزارش نواندیشی به نقل از منابع مطبوعاتی تونس لایحه سلب اعتماد از راشد الغنوشی رئیس مجلس شورای ملی تونس علی الرغم  تکاپوی مستبدانه و فاشیستی  مخالفان  آزادی و دموکراسی که با پاشیدن پولهای فروان امارات و عربستان  برای حذف راشد الغنوشی رهبر بزرگترین حزب سیاسی النهضه که علمبردار قرئت مردم سالار دینی در تونس میباشد  فقط ۹۷ نماینده مجلس تونس از مجموع ۲۱۷ نماینده پارلمان به این لایحه رای موافق دادند که برای سلب اعتماد کافی نبوده و به این ترتیب این طرح ناکام ماند.

حزب «الدستوری» برهبریی خانم عبیرموسی که یک گروه افراطی غربگراست  راشد الغنوشی را به ناتوانی در مدیریت پارلمان و دخالت در مسائلی خارج از وظایف قانونی‌اش متهم کرده‌ و اقداماتی را برای کنار گذاشتن راشد الغنوشی از ریاست پارلمان این کشور شروع کرده‌ بود.

خانم عبیر موسی که از بازمانده گان و ادامه دهنده گان اندیشه های رژیم رئیس حبیب بورقیبه میباشد  در حالی از وابسته گی دکتور راشد الغنوشی رهبر حزب النهضه سخن میگوید والنهضه را متمائل به اندیشه های حزب تاریخی  اخوان المسلمین مصر میداند که آقای راشد غنوشی در برابر استعمار جهانی و ایادیی آنها در تونس (رژیم های مستبد حبیب بورقیبه و زین‌العابدین بن علی )  بزرگترین و دردناک ترین شکنجه ها را متحمل شده بود وسرانجام پس از تحمل زندان ها راه مهاجرت را درپیش گرفت و آنگاه که جوانان برومند وسلحشورتونسی  بهارسبزعربی را کلید زدند ورژیم سرکوب گر۲۳ ساله زین‌العابدین بن علی را سرنگون ساخت و درنتیجه آن قربانی ها درراه دموکراسی و عدالت در خاورمیانه دکتور راشد الغنوشی پس ازبیست سال تبعید ومهاجرت به سرزمین ابائی اش برگشت

و به مبارزات آزادی خواهانه و عدالت خواهانه اش در کنار مردم خود برای استقرار آزادی و دموکراسی  در تونس به مبارزه پرداخت .نباید فراموش کرد که راشد الغنوشی رهبر حزب النهضه تونس به عنوان یک دانشمند برجسته حوزه معارف اسلامی باور بر گفتمان عقلانی و اجتهادی دین مقدس اسلام داشته است قرئت و گفتمانی که درمناسبات جوامع مدرن کنونی جهان بویژه در حوزه تفکر اسلامی از چندین صد سال بدینسو نه تنها به مشاهده نه می رسد بلکه ارتباط دیانت با علم وخرد دربلند ترین  مجامع دینی نــاپدید میبـــاشد . و این مؤلفه  یکی از نخستین اقدامات راشد الغنوشی پس از برگشت به تونس بود که با اعلان مخالفت با نظریه  “خلافت ” که حزب التحریردر عصر حاضرخواهان تشکیل آن در اکثر کشورهای جهان  بوده است به باوراو، اسلام با دمکراسی، حقوق بشروآزادی فردی درتضاد نیست و یک مسلمان برخلاف باوررایج درجهان می‌تواند “دمکرات” نیز باشد هرچند دکتورراشد الغنوشی با پیروزیی انقلاب اسلامی در ایران به عنوان یک مسلمان متعهد و با نگاه اسلام دین جهانی ازشعارنه شرقی نه غربی! تحت تدثیر  انقلابیون ایران بویژه ازشخص آیت الله خمینی رهبر و بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی قرار گرفت  و کتابی را نیز بنام «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام» نوشت اما آنگاه  که آقای راشد الغنوشی می بیند  آن روح جهانی انقلاب اسلامی ایران از آن شعار های اولیه نه شرقی نه غربی فاصله میگیرد و با بالهای خرافات و جهالت معاصر بسوی یک نظام توتالیتار فاشستی مذهبی در حرکت است در پاسخ به این سوال خبرنگار بخش فارسی صدای امریکا که شما در گذشته کتابی نوشتید به اسم «حرکت امام خمینی و تجدید حیات اسلام» آیا معتقید تجربه ایران تجربه خوبی است ؟ رهبر النهضه گفت :

نظام ایرانی یک سیستم انسانی است اینکه چقدر خوب است و چقدر قابل انتقاد است ؟ باید گفت که همه مورد انتقاد هستند . وقتی گزارشگر تلویزون صدای امریکا این گونه پاسخ را می شنود بلادرنگ می گویند : آیا شما تجربه اسلام سیاسی در ایران را تائید میکنید ؟ راشد الغنوشی در جواب میگوید که : در ایران اسلام سیاسی و غیر سیاسی وجود ندارد . پیامبر اسلام فقط یک رهبر معنوی نبود بلکه رهبری در رأس حکومت هم بود . اسلام وسیاست با هم مرتبط هستند . مفهوم سیاست رعایت شؤنات وحقوق مردم است و اسلام هم مصالح مردم را تأمین میکند . اسلام باید از راه عادلانه و آزادانه و نه اینکه با زور، سرکوب واستبداد اعمال شود چه استبداد مادی باشد چه حکومتی ؟ 

بدین ترتیب علی الرغم پاشیدن پول های هنگفتی از سوی امارات متحده عربی و عربستان سعودی طرح عدم اعتماد بر ریاست مجلس تونس به شکست مواجه شد ، چنانچه نور الدین البحیری» رئیس فراکسیون «النهضه» (صاحب ۵۴ کرسی از مجموع ۲۱۷ کرسی) در پارلمان تونس از دخالت امارات عربی متحده در امور تونس و اقداماتش علیه این فراکسیون خبر داده بود . البحیری گفته بود  که «با پولهای امارات که در میان نمایندگان (پارلمان تونس) توزیع گردیده بود  فشارهایی از داخل و خارج نیز وجود داشت  تا رأی اعتماد از راشد الغنوشی رئیس پارلمان پس گرفته شود اما با توجه به تجربه ای که از دخالت مستقیم مالی عربستان در کودتای نظامی علیه محمد مرسی رئیس جمهور منتخب مصر وجود داشت اکثریت اعضای پارلمان تونس به به این پولهای امارات و عربستان نه گفت ودکتورراشد الغنوشی را یکبار دیگر بحیث رئیس مجلس تونس برگزیدند

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا