گـزیده اخبــار
خانه » اجتماعی » امیرخان متقی :سیاست افغانستان اقــــتصــــاد مــحــــور اســــت !
امیرخان متقی :سیاست افغانستان اقــــتصــــاد مــحــــور اســــت !

امیرخان متقی :سیاست افغانستان اقــــتصــــاد مــحــــور اســــت !

یکی از مشکلاتی که جامعه ما بر آن دچار شده و ما نیز بر آن دچارو مصاب هستیم تفسیر و تعبیر من درآوردیی برخی از اذناب قدرت های مصنوعی و شبه  حاکم بر سرنوشت افغانستان است که پس از حضور گروه طالبان در ارگ کاخ  قدرت مردم افغانستان از سوی اذناب فرهنگی این گروه بصورت وارونه  نسبت به بسیاری ازاینگونه  مفاهیم بیان می گردد . فی المثل همین مطالبی که حضرت  آغا امیر خان متقی در سفر به قونیه شریف که همان مرکز امپراطوریی عثمانیه قدیم  بوده باشد در باب اینکه سیاست افغانستان برکدامین محوراستواراست ضمن یک گفتگوی تفصیلی در پاسخ پرسشهای آقای شاهین دمیر یکی ازخبرنگاران خبرگزاریی اناتولی کشور ترکیه که درحاشیه کنفرانس دومین مجمع انتالیا با آغا آمیر خان نمائنده امورخارجی طالبان  مطرح کرد ایشان در پاسخ به سولات خبر گزاریی اناتولی گفت :

چونکه شما اطلاع دارید که درپانزده آگست ماه گذشته (شاید سال گذشته باشد که آغا متقی اشتباهأ ماه گذشته فرمودند ) سران اداره کابل گریختند و یک خلاء قدرت ایجاد شد و مجاهدین ما وارد کابل شدند چون که مردم خواستار خدمات و تنظیم امور بودند. امارت اسلامی افغانستان کابینه سرپرست را تعیین کرد و این حکومت جدید در ۶ ماه گذشته کارهای بسیار خوبی انجام داد و هنوز هم تلاش جریان دارد که چطور بتواند وضعیت اقتصادی، امنیتی، کمک‌ها بشری هنوز هم خدمات خوب انجام دهد. این اصلاحات صورت گرفته در حکومت موجب تکامل تدریجی آن شده است. ازهرنگاه باید روی پای خود بایستد.این که این فرآیند چه زمانی به انجام خواهد رسید، نمی‌توانم پیشگویی کنم». “شاید به دلیل غریزه قدرت که در وجود آغا امیر خان متقی موج میزند. ن ” حضرت امیرخان متقی داروغه امور خارجی تحریک طالبان ادامه داد وگفت :ما ازنشست های خود با اروپائی ها وامریکایها مجالس خوب داشته ایم الحمد لله ما در تمامأ اموردیپلوماسی با دنیا که تعلق داریم وآمدن ورفتن داریم الحمد لله اُنها احترام خیلی خوبی دارد همین تعامل شان که هست مثل یک حکومت برسمیت شناخته واری است آغا امیرخان درباره روابط شان با حکومات قطروحکومت ترکیه در مورد واگذاریی میدانهای افغانستان به شمول میدان هوائی کابل نیزبصورت روشن ومعلوم چنین پاسخ داد:باحکومت ترکیه وحکومت قطرمذاکرات داشتیم و چندجلسات شد درکابل و در قطر ودر ترکیه البته بعضی چیزها هست که با او تاهنوز توافق نه شده امید وارهستیم مجالس بعدی که داریم در او مسائلی که مانده براو هم اتفاق صورت بگیرد و دیگر کارهای عملی شروع شود.درباره روابط با ترکیه آغا امیرخان گفت:ترکیه خیلی خوب است ازروز اول سفارت خود را درکابل بازکرده وفعالیت های خوبی داردوما به ترکیه بسیارمجالس و آمدن ورفتن خوب داریم ودرمابین کابل وترکیه پروازهای طیارات هم شروع هست و در بخش کمک های بشری ترکیه خیلی خوب همکاری کرده ما ازآن ممنون هستیم و تشکری میکنیم …….آغا امیرخان متقی که درسفسطه گوئی فلسفه گونه تبحرکامل دارد نخواست بشریت تشنه راازآب بذله گوئی های فلسفی محروم نگاهدارد لذا درباب مقاومت مردمی افغانها  درمقابل توطئه های اقتصادی  امریکا فرمود : چنانچه آگاهی دارید وقتی که امریکائی ها از افغانستان بیرون شدند  سرمایه افغانستان را منجمد کرده و قیودات سر بانکهای افغانستان وضع کرد حال الحمد لله روز بروز ” لیسنسها ” یعنی مجوزات از سوی امریکا هم جاری شده و تعلقات هم روزبروز رو به خوبی هست  …ما امید وارهستیم که امریکا درک کند ودیگر درباره افغانستان از آپشن های  فشاری کار نگیرد و از راه دیپلوماسی و تفاهم کار بگیرد و امید هست که آهسته آهسته روابط خوبتر شود و مشکلاتی که پیش بود حال الحمدلله افغانستان از حضور نیروهای خارجی آزاد شده و حال افغانستان آزادانه سیاست دارد وسیاست شان اقتصاد محوراست روی همین جهت میشود که با همه کشورهای جهان روابط خوبتر شود .

نه میدانیم حضرت آغا امیرخان متقی که می فرمایند سیاست افغانستان اقتصاد محور است تبعات فلسفی و هویتی سیاست اقتصاد محور را ملتفت هست یاخیر ؟ یا فکر کرده که مشکل حکومت داری در قرن بیست ویکم  راهم میتوان با مراجعه به شیوه ها واسلوب های دوره برده داری درقبائل و عشائرحل وفصل کرد. شاید حضرت امیر خان خوش ومسروربوده باشد که چگونه توانیسته است . شاید حضرت امیر خان خوش ومسروربوده باشد که چگونه توانیسته است آنچه را که نامورترین  فلاسفه و دانشمندان علوم اقتصاد ی جهان از حل آن عاجزبودند وی در عالم بیسوادی آنرا حل وفصل کند وتمامی امورفرهنگی ، سیاسی و ارزشی  مملکت و جامعه را تابع مؤلفه های اقتصادی بنامند که طبیعی است دراین صورت وچنین معادله پول و ثروت حرف اول را میزنند و ارزشهای معنوی در پای ثروت واقتصاد ذبح شرعی میشوند .

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا