گـزیده اخبــار
خانه » اجتماعی » سرور دانش و مجبوریت هایش !
سرور دانش و مجبوریت هایش !

سرور دانش و مجبوریت هایش !

امارت نظامی است متکی بر اراده یک فرد و بدون رأی و حتی بدون رضایت عامه مردم. این نظام با یک نظام کاملا استبدادی و دیکتاتوری هیچ فرقی ندارد. نظام طالبانی با سلطنت سدوزایی و محمدزایی که به نام امارت و یا سلطنت از ۱۷۴۷ (۱۱۲۶ش) تا ۱۹۷۸ (۱۳۵۷ش) به مدت بیش از ۲۳۰ سال بر افغانستان حکومت کردند، از نگاه روح و محتوا هیچ تفاوتی ندارد.در آن نظام ها هم یک گروهی کوچک از یک قبیله به صورت موروثی و با استبداد و دیکتاتوری بر افغانستان حکومت کردند، در نظام امارت نیز حکومت یک یک فرد به طور مادام العمر بر سرنوشت یک ملت مطرح است، بدون رعایت حقوق اساسی شهروندان و آزادی های عمومی و حتی قانون اساسی. نظام امارت یک نظام فراقانونی، نامحدود و مطلقه است.

چی ؟ درچی فرقی ندارد ؟ برادرغلام  سرورخان ! چشم ما روشن ! اکنون دیگر کار حکومت به جائی رسیده که برای ضربه زدن به آخرین امید مردم که چشم شان به دوحه قطر دوخته شده فرمان صادر میکند تا قواعد بازی را  با این گونه مقائیسه ها ی بد مزه تغییر دهند. اگر همین طور مانند دیگر اذناب ماجراجوی جامعه که در هرمحفل و مجلسی دانسته و نادانسته ۲۳۰ و ۲۵۰ سال را به عنوان شعار و مقدمه شبه روشنفکرانه بیان میکنند ، می گفتیم مهم نیست صد بار هم بگویند مأمور اند و معذور !این نخستین بار نیست و( آخرین بارهم نخواهندبود ) که خواننده گان عزیز در جمع همه ملت رنجور افغان وقتی نور هرچند کاذبی از دریچه ای امیدی را می بینند  که بر بستر خون آلود زندگی شان می تابد چنین تلاشهای مذبوحانه ای را شاهد اند هرچند در طلاطم زمان حوادث بسیاری را به فراموشی می سپارند . آخیرأ نیز که پس از ازچانه زنی های  فراوان گفتگو های که آنرا بین الافغانی نام گذاری کرده بودند درهوتل شریتون که ازهوتل های پنج ستاره شهردوحه قطر به شمار می آید  آغاز یافت برخی را که لباس دروغین  ” جمهوریت ” را برتن داشتند تب شدید گرفت و مخالفان را با شجره النسب جعلی از قبل آماده کرده شده استخباراتی مخالفان گویا ” مدینه فاضله جمهوریت “نامیدند وبه غلط یا صحیح هواداران نظام امارت قلمداد نمودند وبرای اینکه آن گفتگو ها موجب تعلل واقع شود با چنین مقائیسه ای مسخره آمیز رو می آورند و ” شیوه جمهوریت یا دموکراسی !! را با معیارهای فریبنده  بالاترازیک نظام انسانی دانیسته ومخالفان آنرا مخالفان مدینه فاضله الهی می شمارند درحالیکه دموکراسی و جمهوریت یک روش عالی مدیریت جامعه  محسوب میشود که میتوان در بسترزندگی بشرمانند هراندیشه دیگر متعالی مسخ وموجب خسارات فروانی برای جوامع بشری گردد 

دورنه می رویم چه کسی میتوان از این حقیقت انکار کند که  جامعه افغانستان اقلأ از چند دهه ای آخیر بنام جمهوریت اداره گردیده وزمامداران که خود را نگهبانان ” جمهوریت ” می خواندند نتوانیستند حتی درحومه شهر کابل آنچنانکه لازمه دموکراسی و نظام جمهوری بوده امنیت لازم را استقرار بخشند .

این عالم دین که به مناسبت بزرگداشت از روز جهانی صلح در پیشگاه اشرف خان غنی رئیس جمهور و سرقوماندان اعلای نیروهای مسلح که گاهی خود نظام ” جمهوریت ” را همچون داروی مسیحا می خواند گفت : چگونه ممکن است وقتی رئیس جمهور در ارگ نشسته و محترم معاون اول و دوم نیز در ارگ نشسته اند و رهنمای جهاد ما داکتر صاحب نیز در ارگ نشسته است ، رئیس صاحب مشرانو جرگه فرمانده وقت مجاهدین نیز در ارگ نشسته است و ما همه برادران از صحنه مجاهدین هستیم با چشم مان می بینیم که موترم را می گریزانند ، پسرم را اختطاف میکنند و سرمایه دارها همچنین شما باور کنید رئیس صاحب آنچه که امروز در کابل امنیت برقرار گردد …….مگر وقتی می بینند که نه امنیت جانی دارند و نه هم فرزند اش امنیت داشته باشد …….این خو حقیقت پنهان نیست که در کابل نه امنیت جانی وجود دارد نه امنیت مالی  ! نه امنیت ناموس وجوددارد نه امنیت خواهرم و نه هم امنیت مادرم ! من با چنین دولت چگونه افتخار کنم ؟اما این تنها سرورخان دانش نبوده که مأموریت دارد بازی قمار قدرت را در آخرین لحظات آن برهم زند بلکه امرالله خان صالح ستون دیگری از این نظام مبارکه جمهوری اسلامی افغانستان مأموراست که برای اضمحلال و انفجار آخرین پوقانه امید مردم را سخنانی بدون پشتوانه منطقی برزبا ن آورد و افکار عامه را ازاصل قضیه بدورنگه دارند وافکارعامه را بصورت کاذب و فریبنده ازنظام فرسائیشی حاکم بر مقدرات و سرنوشت مردم انحراف دهند . در محفلی که به مناسبت گرامی داشت از روز جهانی صلح برگزار شده بود بود پس از بیان فضائل جمهوریت گفت :

طالب ها برای سه سال انکار میکردند که بمب گذاریی چهار راهی زنبق کار آنها بود و جامعه این طور فکر میکرد که امنیت ملی افغانستان بخاطر روحیه دادن به ملت گاهی کسی را دستگیر میکند و میگویند که این پلان گذار فلان حمله بوده است تا زمانی که همان جنایت کار رها نه شده بود طالبها توافق به مذاکرات دوحه نکردند به این معنا که جنایت چهارراهی زنبق وکشته شدن ۲۵۰ نفر وزخمی شدن بیش از هفت صد نفر در دوسیه جرمی طالب شامل است …..واقیعت این است که حادثه چهارراهی زنبق که بروزچهارشنبه مورخ دهم جوزای ۱۳۹۶ مطابق با ۳۱ ماه می ۲۰۱۷ میلادی   در جوار سفارت جمهوریی فدرال المان با ورود یک تانکر آب  حامل  مواد منفجره جاسازی شده در تانکر متذکره منفجر گردیدکه با اثر این حمله بزرگ از قول اسماعیل کاووسی، از وزارت صحت عامه افغانستان آمار کشته‌شدگان را بیش از ۸۰ نفر و تعداد زخمی‌ها را بیش از ۳۰۰ تن اعلام کرده بود.

 پیوست به آن ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان اعلام کرد: قبل از چاشت امروز انفجار مهیب و بزرگ در شهرکابل رخ داد که صدها تن در آن کشته وزخمی شدند و هدف آن نیز معلوم نیست. این انفجار هیچ ربطی به امارت اسلامی ندارد، نه مجاهدین ما در این رویداد دست دارند و نه هم مجاهدین اجازه دارند که در جاهای بی هدف چنین انفجارها را انجام دهند. امارت اسلامی هر آن حمله، تخریب و انفجار را نکوهش می‌کند که هدف آن متضررشدن مردم ملکی باشد و هیچ هدف مشروع را در قبال نداشته باشد. اما گروه داعش که با مقامات امنیتی  افغانستان روابط تنگاتنگ داشت مسئولیت این انفجار را برعهده گرفت مگر علی الرغم آن  اداره امنیت ملی  افغانستان ادعا کرده‌بود  که شبکه حقانی این انفجار را به کمک سازمان اطلاعات نظامی پاکستان ISI برنامه‌ریزی کرده‌است ، جالب است که با گذشت یکسال و شش ماه  در حالیکه امنیت ملی افغانستان که بیشتر توسط مستشاران خارجی مدیریت میگردد در تاریخ خود اینگونه عملیات داشته است چنانچه انس حقانی فرزند مولوی جلال الدین حقانی همراه با حافظ رشید که جهت ملاقات با پدرش که تازه اززندان گوانتاناموآزاد گردیده بود به دوحه پایتخت قطر سفرکرده  بود در راه بازگشت از سوی استخبارات امریکائی در میدان هوائی بحرین دستگیر گردیده بودند اما همان روز ریاست امنیت ملی اعلام داشتند که گویا دوتن از سرکرده گان شبکه حقانی بنام های انس حقانی و حافظ رشید عمرکه از تمویل کننده گنده گان مالی شبکه حقانی محسوب می شدند در یک عملیات نظامی توسط قوای امنیتی دلیر افغانستان بازداشت شدند .چنانچه انس حقانی فرزند مولوی جلال الدین حقانی همراه با حافظ رشید که جهت ملاقات با پدرش که تازه اززندان گوانتاناموآزاد گردیده بود به دوحه پایتخت قطر سفرکرده  بود در راه بازگشت از سوی استخبارات امریکائی در میدان هوائی بحرین دستگیر گردیده بودند اما همان روز ریاست امنیت ملی اعلام داشتند که گویا دوتن از سرکرده گان شبکه حقانی بنام های انس حقانی و حافظ رشید عمری که از تمویل کننده گنده گان مالی شبکه حقانی محسوب می شدند در یک عملیات نظامی توسط قوای امنیتی دلیر افغانستان بازداشت شدند. چنانچه با دستگیریی انس حقانی وحافظ رشید عمری روزنامه معتبر والستریت ژورنال امریکا به نقل ازبحرین تایمزچاپ بحرین خبربازداشت انس حقانی وحافظ عمررا ازمیدان هوائی بحرین منتشرنموده بود.وما نیزدرهمان زمان موضوع را با جزیات آن به نشررسانده بودیم 

طبیعی است که درچنین فضای  تاریک سیاسی و امنیتی داستان معروف آهنگر در بلخ را با بازداشت سه تن از کسانی که از ولایت میدان وردگ با گناه ویا بی گناه دستگیر شده بودند یکبار دیگر در اذهان عامه تداعی کرد . زیرا تقریبأ یکسال وچند ماه از گذشت حادثه دستگیری وبازداشت انس حقانی که به قول امنیت ملی افغانستان از مربوطات ولایت خوست بازداشت شده بود و اصلأ درولایت  خوست نه بلکه از میدان هوائی بحرین بازداشت و از آن به میدان هوائی باگرام کابل انتقال یافته بودند

که سپس در نتیجه تلاش های طالبان در بدل دوتن از استادان خارجی پوهنتون امریکایی در کابل که از سوی طالبان به گروگان گرفته شده بودند از بند رها شدند . با دریغ و نهایت تأسف خاطر نشان باید کرد که حکایت درد ناک چنین بازداشت ها ی که داستان دردناک  اهنگربلخ را در ذهن فرد فردی از از باشنده گان مظلوم این سرزمین تداعی میکنند بسیار اند و فروان ! میگوئیم داریم ونداریم یک جفت معاونینی از ریأ ست جمهوری با ضافه رئیس صاحب  اشرف غنی داریم که گاه و ناگاه با فرمائیشات طلائی خویش بر دل جوشان مان آب سردی  میریزانند ، اگر این برادران عزیزی که ذکر خیرآنها قبلأ به عرض رسید با عیال شان که میگویند در عقب هرمرد ی……یک زن همچون شیر یال سنگرفته است قبلأ یک استمزاجی ولو بطور مختصر می فرمودند هیچگاه کاربه این جاهای باریک کشانیده نه میشد . اما از جمله دیگر  کراماتی که از قول معاون صاحب اول در جمهوریت به عنوان یک نسخه منجمد و سنگواره ای وجود دارد و امت همیشه حاضر درصحنه از کشف آن عاجزبوده  بیان فرموده است از طرح آن برای  اکنون  صرف نظر میکنیم و آنرا برای فرصت های دیگری و یکجا با دیگرمعجزات  و کشفیات به آئنده موکول میکنیم .


جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا