گـزیده اخبــار
خانه » اجتماعی » تفاوت بین عقیده وباورچیست؟
تفاوت بین عقیده وباورچیست؟

تفاوت بین عقیده وباورچیست؟

اگر چه از لحاظ اصطلاحی “باور” و “عقیده” با هم مشابه اند، در حالیکه از لحاظ لغوی و فلسفی فرق بین “باور” و”عقیده” بسیار زیاد است، توجه کنید: اول. عقیده: عقیده از واژه عقد و پیمان گرفته شده، هرگاه شما میگویید به آیین اسلام عقیده دارم به این معنی است که شما داخل یک عقد، قرارداد و پیمان با همه احکام، روایات و مقوله های دینی که در دین اسلام است شده اید،مانند اینکه دو جوان مومن داخل عقد نکاح با هم میشوند، یا دوشخص کار تجاری را شروع میکنند و قبل از شروع تمام شرایط تجارت را یکایک در قرارداد مینویسند وهیچ جناح از محدوده‌ی همان قرارداد خارج شده نمیتواند و اگر خارج هم شود جریمه میگردد، مثلیکه یک مسلمان عقیده مند اگر یک مقوله یا روایت دینی رانقد کند یاعملی نکند تکفیری ها او را تکفیروجریمه میکنند.

   دوم. باور: واژه‌ی “باور” اصلآ ازریشه‌ی “بارور”گرفته شده یعنی “باور” تانرا با گذشت زمان و بیداری خرد و ارتقای دانش در مورد آنچه شما به آن “باور” دارید “بارور” میسازید، بیشتر پژوهش میکنید و بیشتر تفکر و تدبر میکنید و مطابق با انکشاف ذهن و دانش تان در”باور” تان افزوده میشود یعنی در محدوده‌ی کدام عقد یا قرارداد از قبل منعقد شده قرار ندارید. در دین مبین اسلام تحت “باور” مسله‌ی اجتهاد نیز به میان می آید و باورهای خود را مطابق به رهنمایی دانشمندان وعلمای که به درجه اعلای اجتهاد رسیده اند مطابق نیاز های زمان و ضرورت بشر عیار و”بارور” میسازید. بنآ “باور” ازطریق اجتهاد و مجتهدین “بارورتر” میشود، اما از طریق “عقیده یا عقد” داخل همان موضوعات باقی می مانید که یک مسلمان به تناسب درک خود با دین خود عقد میکند واین عقد وعقیده هم به اساس خرد، شعور، دانش وعلمیت یک مسلمان وابسته است. وای برحال آن جامعه که مسلمانان آن با خرد ناقص و عدم تعلیم ودانش درعقد مسلمانی داخل شوند.

ازهمین جهت دین مقدس اسلام کسب دانش را مطابق حدیث پیغمبر ص (از گهواره تا گور دانش بجوی) تاکید میکند ودرآیه ۹سوره الزم به وضاحت گفته شده که: ۗ قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ ۗ إِنَّمَا يَتَذَكَّرُ أُولُو الْأَلْبَابِ. ترجمه: بگوآیا کسانیکه می‌دانند و کسانیکه نمی‌دانند با هم برابر اند. یک مسلمان بیسواد و خرافاتی به اندازه خرد خود داخل عقد و پیمان در اسلام میشود و یک مسلمان تحصیلکرده و خردمند به اندازه درک و خرد خود.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

بالا